Serdar Akinan'a yöneltilen suçlama belli oldu

Serdar Akinan'a yöneltilen suçlama belli oldu

Gazeteci Serdar Akinan’ın Muhammed Yakut yayınlarından dolayı ifade verdiği belirtildi.

Sabah saatlerinde gözaltına alınan gazeteci Serdar Akinan'ın dosyasına gizlilik kararı getirildi.

Serdar Akinan’a yöneltilen suçlamalar belli oldu. Akinan’ın Muhammed Yakut yayınlarından dolayı ifade verdiği belirtiliyor.

Akinan’a Emniyetteki ifadesinde yöneltilen suçlamaların ise, “Halkı yanıltıcı bilgi yaymak, hakaret, tehdit, kamu görevlisini terör örgütlerine hedef göstermek” yer alıyor.

Gazeteci Serdar Akinan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada gözaltına alındığını duyurdu. Akinan, Twitter hesabından, "Gözaltına alınıyorum. Ayvacık ilçe emniyete götürülüyorum" sözleriyle paylaşımda bulundu.

Evrensel'in aktardığına göre Akinan, gözaltı anına ilişkin bir video da paylaştı.

Akinan, bir süredir Youtube'ta "Delilerin Delisi" isimli kanalda video yayımlamaya başlayan Muhammed Yakut'un iddialarını gündeme getirmişti.

İSTANBUL'A GÖTÜRÜLÜYOR

Diken Ankara Temsilcisi Altan Sancar, Akinan'ın gözaltına alınmasına ilişkin "Serdar Akinan için karakol arandı ve ‘Böyle bir gözaltı yok’ yanıtı alındı. Jandarma bölgesi diye orası da arandı ve yine aynı yanıt alındı. Kardeşi de Akinan’a ulaşamadıklarını söylüyor" paylaşımında bulundu. dedi.

Sancar, daha sonra yaptığı paylaşımda ise "Serdar Akinan’ın İstanbul Vatan Emniyet Müdürlüğü’ne doğru yola çıkarıldığını öğrendik" bilgisini paylaştı.

GİZLİLİK KARARI

Öte yandan Akinan'ın gözaltına alınmasına gerekçe olan dosyaya gizlilik kararı getirildi.

DAHA FAZLA