Şevket Çoruh kavuğu Rasim Öztekin'den devraldı

Şevket Çoruh kavuğu Rasim Öztekin'den devraldı

Şevket Çoruh, Türkiye tiyatrosunun geleneği olan 'Kavuğu', Rasim Öztekin'den devraldı.

Türkye tiyatrosunun geleneği olan 'Kavuk', Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu'nda  özel devir teslim töreniyle Rasim Öztekin tarafından Şevket Çoruh'a devredildi.

Kel Hasan Efendi'den İsmail Dümbüllü'ye geçen Kavuk; Münir Özkul, Ferhan Şensoy ve Rasim Öztekin'in ardından Şevket Çoruh'a emanet edildi.

Kavuğu teslim almasının ardından bir konuşma yapan Çoruh, "İlk önce çok makbule geçti demek istiyorum, çok sağ olsunlar, takdir etmişler bizi. Bir konuşma hazırladım, çok heyecanlıyım. Şimdi, Türk tiyatrosu özellikle bu dönemlerde çok zor bir dönem yaşarken, mahalle yanarken saçımızı mı tarıyoruz diye bir düşünce geldi aklıma dün burada dekoru yaparken... Çok sevinsem ayıp mı olur dedim, oturup ağlasam ayıp mı olur dedim. Ne yapacağımı bilemedim. Bu törenin en önemli tarafı iki tane yaşayan büyük ustam hayattalar; birincisi Ferhan Şensoy, Ses Tiyatrosu'nu hala ayakta tutan büyük usta... Ve en çok oyun seyrettiğim, sürekli hayran olduğum Rasim Öztekin ustam..." ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleştirilen teslim töreninin geliri Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne bağışlanacak.

DAHA FAZLA