Sığınmacıların bulunduğu minibüs kaza yaptı: 2 ölü, 6 yaralı

Sığınmacıların bulunduğu minibüs kaza yaptı: 2 ölü, 6 yaralı

Sürücüsünün “dur” ihtarına uymadığı belirtilen minibüsün kaza yaptığı öğrenildi.

Van’da sığınmacıları taşıyan bir minibüs, polis kontrol noktasında sürücüsünün “dur” ihtarına uymayarak kaçmaya çalıştığı sırada kaza yaptı. 51 sığınmacıyı taşıdığı öğrenilen minibüste 2 kişi yaşamını yitirirken 6 kişi de yaralandı.

Van-Özalp Karayolu’nda yaşanan olayda, 51 sığınmacıyı taşıdığı öğrenilen minibüs kaza yaptı.

‘DUR’ İHTARINA UYMADI

DHA’nın aktardığına göre, polis kontrol noktasına gelen minibüsü polislerin durdurmak istemesi üzerine, sürücü “dur” ihtarına uymayarak ters yöne doğru kaçmaya çalıştı. Bu sırada minibüsün, önce polis aracına, daha sonra da bariyerlere çarparak kaza yaptığı öğrenildi.

Kaza sonucu sürücüsü ve plakası henüz öğrenilemeyen minibüste bulunan sığınmacılardan 2’si yaşamını yitirirken 6 kişi de yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen ambulanslarla Van’daki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Van İl Emniyet Müdürlüğü, kazaya ilişkin bir açıklama yayımlayarak bazı basın organları ve sosyal medya hesaplarında, kontrol noktasında mülteci taşıyan araca ateş açıldığı yönündeki iddiaları yalanladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

‘2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 6 KİŞİ YARALANDI’

“Ekiplerimizin ihtarlarına rağmen durmayan araç, Özalp uygulama noktasına geldiğinde ters istikamete girerek önce zırhlı araca, sonra beton bariyerlere çarparak kaza yapmıştır. Olay esnasında kesinlikle silah kullanılmamıştır. Kaza yapan aracın içinde 51 düzensiz göçmenin olduğu tespit edilmiş, 2 düzensiz göçmen trafik kazası neticesinde hayatını kaybetmiş, 6 düzensiz göçmen yaralanmıştır, tedavileri yapılmak üzere çevre hastanelere sevk edilmiştir. Konu ile ilgili adli tahkikata başlanılmış, aralarında araç sürücüsünün de olduğu 3 kişi gözaltına alınmıştır.”