Sinpaş'ın talanına karşı Marmaris'te nöbet: 15 kişi gözaltına alındı

Sinpaş'ın talanına karşı Marmaris'te nöbet: 15 kişi gözaltına alındı

Marmaris'te, mahkeme kararı ve mühürleme işlemine rağmen Sinpaş'ın otel inşaatı çalışmaları sürüyor.

İleri Haber

Marmaris'te mahkeme kararıyla mühürlenen Sinpaş GYO'nun otel inşaatında çalışmaların devam ettiği ortaya çıktı. Marmaris Kent Konseyi üyeleri bölgede nöbete başlarken, yurttaşlara da doğaya sahip çıkılması çağrısında bulundu. Nöbete başlayan 15 yaşam savunucusu gözaltına alındı.

Muğla’nın Marmaris ilçesinde Sinpaş GYO tarafından yürütülen otel inşaatı hakkında verilen "çevresel etki değerlendirme (ÇED) gerekli değildir" kararı, Muğla 3. İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmiş ve kararda, projenin otel ve konut projelerini bir arada kapsamasından dolayı ÇED’den muaf tutulamayacağı vurgulanmıştı.

3 Ağustos'ta verilen karara rağmen Sinpaş GYO'nun otel inşaatına devam ettiği ortaya çıkmıştı. Mahkeme kararına rağmen 5 gün boyunca inşaat çalışmaları devam ederken, Marmaris Kent Konseyi üyeleri de süreci takip etmek üzere gittiği bölgede devam eden inşaat çalışmalarını tespit ederek kamuoyu ile paylaşmıştı. 

İNŞAATIN DEVAM ETTİĞİNİ BELGELEYEN YURTTAŞ ALIKONULDU

Geçen cuma günü, devam eden inşaatı belgelemek üzere bölgede bulunan isimler arasında yer alan Korcan Yılmaz, Sinpaş görevlileri tarafından alıkonulmuştu. Sinpaş görevlileri fotoğraf çekildiğini fark ettikten sonra şantiye kapısı olarak kullandıkları milli park kapısını kapatarak zincir asmış ve Yılmaz’ın dışarı çıkmasına izin vermemişti.

BELEDİYE MÜHÜRLEDİ, ŞİRKET AÇIKLAMA YAPTI

İtirazlar sonucu Marmaris Belediyesi mahkeme kararından 5 gün sonra inşaatı mühürlerken, Sinpaş GYO tarafından yapılan açıklamada da inşaatın durdurulduğu kaydedilmişti.

İNŞAAT ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

İnşaatın, dün mühürlenmesine rağmen inşaat sahasındaki çalışmaların devam ettiği ortaya çıktı. Marmaris Kent Konseyi üyeleri, bu sabah saatlerinde yeniden bölgeye giderken, inşaat çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. İnşaat sahası önünden paylaşılan videoda, "Çalışanlardan, faaliyetlerinin devam edeceğini konuştuklarını duyduk" denilirken, bunun üzerine nöbet tutma kararı alındığı belirtildi.

'YASALARIN UYGULANDIĞINI GÖRÜNCEYE KADAR AYRILMAYACAĞIZ'

"Yaşam alanımızı, milli parkımızı korumaya devam edeceğiz" vurgusu yapılan açıklamada, "Burada yasaların uygulandığını görünceye kadar ayrılmayacağız" denildi.

Marmaris'te yaşayan yurttaşlara da çağrı yapılarak, "Buraya gelmelerini, doğalarına, milli parklarına, topraklarına, yeşiline sahip çıkmalarını rica ediyoruz" ifadeleri kullanıldı. 

15 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Sinpaş GYO'nun doğa katliamına karşı nöbete başlayan Marmaris Kent Konseyi ve Marmaris Ekolojik Mücadele komitesinden 15 yaşam sanuvucusu gözaltına alındı.

DAHA FAZLA