Smart Solar’da 23 saatlik direniş sonlandırıldı

Smart Solar’da 23 saatlik direniş sonlandırıldı

Fabrikadaki direnişte patronun geri adım atması sağlandı

Gebze’deki Smart Solar fabrikasında işçiler, sendikal yetkinin tanınması ve işten çıkarılan arkadaşlarının işe geri alınması için direnişe başlamıştı. Dün kendilerini fabrikaya kapatan işçilerin direnişi sonucu patron geri adım attı.

Gebze Organize Sanayi Bölgesindeki Smart Solar fabrikasında işçiler Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Birleşik Metal-İş Sendikasına üye olmuştu. 500 kişinin çalıştığı fabrikada sendika, çoğunluğu sağlaması üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına başvurarak yetkiyi almıştı. Patronun yetkiye itiraz etmesi üzerine fabrikada eylemler başlamış, bu süreçte birçok işçi işten çıkarılmıştı.

ÜRETİMİ DURDURDULAR

Son olarak dün, patron bir işçiyi daha işten çıkardı. Bunun üzerine dün gece saatlerinde yaklaşık 350 işçi kendilerini fabrikaya kapatarak üretimi durdurdu. Bu sabah vardiyaya gelen işçiler de fabrika içerisinde bekleyen arkadaşlarının yanında direnişe katıldı.

Evrensel’in haberine göre 23 saat süren direniş sonunda işçiler, dün işten çıkarılan işçinin işe geri alınmasını sağladı. Direnişi sonlandıran işçiler, süreçle ilgili son kararı yarın yapacakları sendika toplantısı sonrasında açıklayacak.

DAHA FAZLA