Söğütlüçeşme'deki rant projesine karşı eylem çağrısı

Söğütlüçeşme'deki rant projesine karşı eylem çağrısı

AVM/Gar Projesi'ne karşı eylem çağrısı yapıldı.

Fotoğraf: Erhan Demirtaş/Gazete Kadıköy

Söğütlçeşme'de daha önce iptal edildiği duyurulan ancak yapımı için yeniden harekete geçilen AVM/Gar Projesi'ne karşı, yaşam alanlarını korumak isteyen Kadıköylüler harekete geçti ve eylem çağrısında bulundu. 

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde Söğütlüçeşme’deki tren istasyonun bulundığı araziye yapılması planlanan AVM/Gar Projesi için Fıratcan İnşaat ile anlaşan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), rant politikalarına gelen tepkiler ve iptal edilen imar planının ardından projenin iptal edildiğini duyurmuştu. TCDD daha sonra ise projede değişikliğe giderken, yenilenmiş projeyi de Fıratcan İnşaat’a yaptıracağı ortaya çıkmıştı.

İNŞAAT ALANI ÇEVRESİNE ROJE AFİŞLERİ YAPIŞTIRILDI

Söz konusu inşaat alanının çevresine paravanlar yerleştirilerek, üzerlerine "Söğütlüçeşme Viyadük ve Çevre Düzenlemesi" ifadelerinin yer aldığı afişler yapıştırıldı.

İptal edildiği duyurulan ilk projede 7 viyadük bloğu ve 76 dükkan olacağı açıklanırken, yenilenen projede ise 36 viyadük bloğu ve 108 ticari alan olacağı belirtildi.

RANT KARŞI EYLEM ÇAĞRISI

Söğütlüçeşme Tren İstasyonu'nu çevreleyen yeşil alanın ranta açılmasına itiraz eden Kadıköylüler, projeye tepki göstererek eylem kararı aldı. Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu olmayan ve Kadıköy halkınının görüşü alınmadan yapılmak istenen projeye karşı Kadıköy Kent Dayanışması tarafından çağrı yapıldı. 

Yaşam alanlarını korumak isteyen Kadıköylüler ile mahalle dayanışmaları, sivil toplum örgütleri, siyasi parti ve demokratik kitle örgütleri; 24 Haziran Cuma günü saat 19.00’da Söğütlüçeşme Tren İstasyonu önünde, rant projesine karşı bir araya gelecek.

DAHA FAZLA