Soylu talimatı verdi, Antep'te 2 kişi deprem paylaşımları nedeniyle gözaltına alındı

Soylu talimatı verdi, Antep'te 2 kişi deprem paylaşımları nedeniyle gözaltına alındı

Süleyman Soylu'nun deprem fotoğraflarını sosyal medyada paylaşanlar hakkında soruşturma başlatılacağını açıklamasının ardından Antep'te iki kişi, sosyal medya paylaşımları sebebiyle gözaltına alındı.

Antep'te Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Elazığ depreminin ardından sosyal medyada panik ve korkuya neden olan gerçek dışı paylaşımlar yaptığı öne sürülen 2 kişi gözaltına alındı.

Gaziantep Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "sosyal medyada panik ve korku oluşturacak gerçek dışı paylaşım yaptıkları" iddiasıyla 2 kişinin gözaltına alındığı duyuruldu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Elazığ ve çevre illerimizde hissedilen deprem sonrası sosyal medya hesapları üzerinden korku ve panik oluşturacak şekilde gerçek dışı paylaşımlarda bulunan 2 şüpheli hakkında gözaltı işlemi uygulanmış olup soruşturmaya devam edilmektedir."

SOYLU TALİMATI VERMİŞTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün meydana gelen depremin ardından yaptığı açıklamada deprem fotoğraflarını sosyal medyada paylaşanlar hakkında soruşturma başlatılacağını şu ifadelerle dile getirmişti:

"Belki sitem edeceğimiz bir konu var, bu konunun siyasetle ilgili değerlendirilmesini son derece yanlış bulduğumuzu dile getirmek istiyorum. Zor günümüzde birlik olmak durumundayız. Türkiye'nin deprem konusundaki yeterliliğini tartışmaya açmak, bu saatte yapılabilecek insanlık dışı bir davranıştır. Başka deprem fotoğraflarını gösterip sosyal medyada paylaşıp panik havası oluşturanlar hakkında tahkikat başlatacağız."