Soylu'dan orman yangınlarına karşı "idam" önerisi

Soylu'dan orman yangınlarına karşı "idam" önerisi

Marmaris'teki yangına ilişkin konuşan Soylu, "idam"ı gündeme getirdi ve daha güçlü cezalar uygulanması gerektiğini savundu.

İçişleri Bakanı Soylu, orman yangınlarına ilişkin cezaların artırılması gerektiğini belirtirken "idam"ı gündeme getirdi ve caydırıcılığı olduğunu savunarak "Bu kadar sorumsuzluğun da kendi adına güçlü bir cezası olması gerekir" dedi.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde başlayan orman yangını 4. gününde de devam ederken, yangın çıkardığı şüphesiyle gözaltına alınan bir kişi de tutuklandı.

Geçen yıl çıkan ve günlerce süren orman yangınlarında yangın söndürme uçaklarının yetersizliği gündeme gelirken, aradan geçen bir yılda gerekli önlemlerin alınamadığına ilişkin eleştiriler de muhalefet temsilcileri tarafından dile getiriliyor. 

Sabah saatlerinde Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ile birlikte açıklamalarda bulunan Süleyman Soylu ise sahada çok profesyonel bir çalışma yürütüldüğünü savundu. Soylu, gelen eleştirilere, "Ayıptır günahtır yazıktır. Milletin yakasından düşün. Bitsin, bitince eksiklikleri kamuoyuyla paylaşırsın. Onları Allah'a havale ediyoruz" diyerek yanıt verdi. 

'İDAMIN DA KENDİNE AİT BİR CAYDIRICILIK SÜRECİ SÖZ KONUSU'

Orman yangını şüphelisi hakkında da konuşan Soylu, "idam" konusunu gündeme getirdi. "Bu işlerden canı yanan bir vatandaş olarak söylüyorum bu cezalar özellikle orman konusundaki cezalar artırılmalıdır" diyen Soylu, "İdam konusu Türkiye’de çok tartışılıyor ama idamın da kendine ait bir caydırıcılık süreci söz konusu. Evet ağza hoş gelmiyor. Ama başka bir şey var. Bu kadar sorumsuzluğun da kendi adına güçlü bir cezası olması gerekir" ifadelerini kullandı.