"Sürgün" kararlarının da yer aldığı atamalar Resmi Gazete'de

"Sürgün" kararlarının da yer aldığı atamalar Resmi Gazete'de

Hâkim ve savcı atamaları, Resmi Gazete'de yayımlandı.

"Sürgün" kararlarını da içeren HSK'nin hâkim ve savcı atamalarına ilişkin kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Hâkimler ve Savcılar Kurulu'nun (HSK) 5 bin 426 hâkim ve savcının görev yeri değişikliğini içeren ve "sürgün" kararlarının da yer aldığı kararnamesi, Resmi Gazete'de yayımlandı. Resmi Gazete'de yer alan Hakimler ve Savcılar Kuruluna ait atama kararına göre, 5 bin 75 adli yargı hakim ve cumhuriyet savcısı ile 351 idari yargı hakim ve savcısının ataması, 19 Haziran tarihli atama kararı ile gerçekleştirildi.

Söz konusu atamalar, 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu gereğince yapıldı.

'SÜRGÜN' KARARLARI

HSK 1. Dairesi'nin 2022 adli ve idari yarı ana kararnamesi ile toplam 5 bin 426 hâkim ve savcının görev yeri değiştirilirken, Gezi ve Cemal Kaşıkçı davalarındaki kararlara şerh düşen hâkimler de İstanbul'dan sürülmüştü.

Gezi Davası'nda verilen kararlara şerh düşen hâkim Kürşad Bektaş, İstanbul'dan Tokat'a sürüldü ve Turhal Hakimliği'nde görevlendirildi.

Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin davada dosyanın Suudi Arabistan'a devredilmesi kararına şerh düşen hâkim Nimet Demir ise Maraş'a sürüldü.

Demir, HSK kararnamesi sonrası yaptığı açıklamada, mesleği bırakmayı düşündüğünü dile getirmişti.

CEMAL KAŞIKÇI DAVASI DÜŞÜRÜLDÜ

Cemal Kaşıkçı cinayetini "azmettirdiği" öne sürülen Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman'ın Türkiye ziyareti ve AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin ardından; davanın Suudi Arabistan'a devredilmesine ilişkin karara imza atan mahkemenin, 26 Suudi Arabistanlı sanık hakkındaki davanın düşürülmesine karar verdiği ortaya çıkmıştı.