Tahıl Anlaşması'nın son günü: Moskova ipucu vermedi

Tahıl Anlaşması'nın son günü: Moskova ipucu vermedi

Anlaşma kapsamındaki son ihracat gemisinin Çornomorsk Limanı'ndan çıktığı aktarıldı.

İleri - Dış Haberler

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Karadeniz Tahıl Girişimi'nin bitişine bir gün kala herhangi bir varsayımsal tartışmalara girmeyeceklerini belirtti.

Al Jazeera'nin haberine göre, günlük basın brifinginde gazetecilere demeç veren Peskov, Tahıl Anlaşması olarak da bilinen Birleşmiş Milletler (BM) ve Türkiye arabuluculuğunda Rusya ve Ukrayna arasında imzalanan Karadeniz Tahıl Girişimi'ni değerlendirdi.

Söz konusu anlaşmanın sona ermesine bir gün kala varsayımlar üzerine tartışmalara girmeyeceklerinin altını çizen Peskov, "Tahıl anlaşmasının akıbetiyle ilgili karar henüz açıklanmadı, önce bunun duyurusunu beklemeniz ve olasılıklar hakkında da varsayımda bulunmamanız gerekiyor" dedi.

Daha önce, Rusya'nın BM Büyükelçisi Vasiliy Nebenziy, Moskova'nın ancak Rus gübre ve tahılının ihracatına dair sorunların çözülmesi durumunda anlaşmayı uzatmayı düşünebileceğini vurgulamıştı.

SON GEMİ

Bununla birlikte anlaşma kapsamındaki son ihracat gemisinin 30 bin ton mısırla birlikte Ukrayna'nın Çornomorsk Limanı'ndan Türkiye'ye doğru yola çıktığı bildirildi.