Taksim saldırısı sanıklarından Gölge’nin ifadesi ortaya çıktı

Taksim saldırısı sanıklarından Gölge’nin ifadesi ortaya çıktı

İstiklal Caddesi’nde 14 Kasım günü düzenlenen bombalı saldırıda 6 kişi yaşamını yitirmişti.

İstanbul İstiklal Caddesi’nde 14 Kasım 2022 günü düzenlenen bombalı saldırının firari şüphelisi Bilal Hassan’ı Bulgaristan’a kaçıran Hazni Gölge’nin (44) ifadesi ortaya çıktı. Gölge’nin, “Bombacı olduğunu bilmiyordum, Hüseyin Güneş gözaltına alınınca durumu anladım” şeklinde konuştuğu aktarıldı.

İstiklal Caddesi’nde 14 Kasım 2022’de düzenlenen bombalı saldırıda 6 kişi yaşamını yitirmiş, çok sayıda kişi de yaralanmıştı.

BULGARİSTAN SINIR DIŞI ETMİŞTİ

Saldırının firari faili Bilal Hassan’ın yurt dışına kaçmasına yardım eden Hazni Gölge’nin Bulgaristan'ın Svilengrad bölgesinde konakladığı tespit edilmesi üzerine, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Interpol Daire Başkanlığı, 7 Ocak’ta Bulgaristan Interpol biriminden Gölge’nin yer tespitinin yapılarak yakalanması ve sınır dışı edilmesi talep edilmişti.

Bulgaristan Interpol yetkilileriyle yapılan görüşmeler sonucu yakalanan Gölge, 10 Aralık günü Edirne Kapıkule kara sınırından Türkiye’ye sınır dışı edilerek, Edirne Emniyet Müdürlüğü görevlileri tarafından gözaltına alınmıştı. İstanbul’a getirilen Hazni Gölge, emniyetteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi.

ÖRGÜT BAĞLANTISI TESPİT EDİLMEDİ

Gölge’yle ilgili yapılan incelemelerde herhangi bir terör örgütü bağlantısı tespit edilemezken, şüphelinin Bilal Hassan'ı 20 kişilik bir grupla birlikte 7 bin 500 lira karşılığında Bulgaristan’a kaçırdığı öğrenildi. Hassan’ın, daha sonra Bulgaristan’dan Romanya’ya kaçtığı öne sürüldü. 

Şüpheli Hazni Gölge’nin emniyet ifadesi ortaya çıktı. Gölge’nin ifadesinde şunları dile getirdiği aktarıldı:

‘BİLAL HASSAN’I TANIMIYORDUM’

“Bilal Hassan’ı bana Hüseyin Güneş getirdi. 20 kişilik bir grupla beraber yurt dışına kaçırmamı istedi. Ben de kişi başı 7 bin 500 liraya grubu kaçırmayı kabul ettim. Ben Bilal Hassan’ın içinde olduğu grubu Bulgaristan’a bıraktım. Sonra Hüseyin Güneş gözaltına alınınca durumu fark ettim. Korktum ve Bulgaristan’a kaçtım. Bilal Hassan’ı daha önce tanımıyordum. Kim olduğunu Hüseyin Güneş yakalanınca fark ettim.”