TBMM’de ‘sıradan’ bir gün: AKP’li vekiller Erdoğan için Meclis’e ‘uğradı’

TBMM’de ‘sıradan’ bir gün: AKP’li vekiller Erdoğan için Meclis’e ‘uğradı’

Partinin grup toplantısı için Meclis'e gelen AKP'li vekiller, Erdoğan'ın ardından Meclis'ten ayrıldı. Yeter sayısı sağlanamayınca Meclis yine fiilen tatil edildi.

Tugay Candan - @TugayCandann

Mail: [email protected]

Bugün Meclis Grup Toplantısına gelen AKP’li milletvekilleri, Erdoğan’ın ardından Meclis’ten ayrıldı. Meclis’in bugünkü birleşimi, toplantı yeter sayısı sağlanamadığı için yarına ertelendi. TİP Genel Başkanı Erkan Baş, “Bütün AKP’li vekiller buradaydı ancak anlaşılan Erdoğan gittikten sonra hepsi önemli işlerine döndü” dedi.

[ih2]

Meclis Grup Toplantılarını çarşamba günleri yapan AKP’nin bugünkü toplantısına partili milletvekilleri akın etti. Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın konuştuğu toplantı için Meclis’e gelen vekiller, Erdoğan’ın ardından Meclis’ten ayrıldı. Meclis’in bugünkü birleşimi de 200 yeter sayısı bulunamadığı için yarına ertelendi.

‘ERDOĞAN GİTTİKTEN SONRA HEPSİ ÖNEMLİ İŞLERİNE DÖNDÜ’

Konuyla ilgili Twitter hesabından bir paylaşım yapan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, “AKP artık grup toplantılarını Çarşamba günü yapıyor. 2-3 saat önce bütün AKP’li vekiller buradaydı ancak anlaşılan Erdoğan gittikten sonra hepsi önemli işlerine döndü. Toplantı yeter sayısı bulunamadığı için Meclis kapandı” dedi.

AKP GRUBU NEDEN ÇARŞAMBA GÜNLERİ TOPLANIYOR?

Öte yandan Meclis’te grubu bulunan tüm partiler grup toplantılarını salı günleri yaparken, AKP grubu ise çarşamba günleri toplanıyor. AKP’nin kendisine cevap hakkı konusunda avantaj sağlamak için bu yola başvurduğu düşünülürken, “muhalefetten üstünlük” imajının verilmeye çalışıldığı da öngörülüyor.

MECLİS ÇALIŞMALARI SIK SIK AKSIYOR

Meclis ise başkanlık sistemine geçişle son 29 yılın en işlevsiz dönemini geçiriyor. Sık sık ilan edilen tatillerin yanında, bugünkü duruma benzer girişimlerle de Meclis çalışmaları fiilen aksatılıyor.

[ih3]