TBMM'den depreme ilişkin ortak bildiri

TBMM'den depreme ilişkin ortak bildiri

Depreme dair ortak bildiri yayınlayan TBMM, "Vatandaşlarımızın hizmetindeyiz" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) grubu bulunan AKP, CHP, HDP, MHP ve İYİ Parti'den Kahramanmaraş merkezli deprem felaketine dair ortak bir bildiri yayımlandı. Bildiriyi TBMM Başkanı Mustafa Şentop okudu.

"Ülkemiz, 6 Şubat 2023 günü merkezi Kahramanmaraş olan ve Kahramanmaraş ile birlikte Gaziantep, Hatay, Osmaniye, Malatya, Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kilis illerimizi etkileyen depremler sebebiyle derinden sarsılmıştır. Son yüzyılın en büyük depremleri arasında kayda geçen bu felaket neticesinde binlerce vatandaşımız hayatını kaybetmiş veya yaralanmış ve çok sayıda insanımız, soğuk kış şartlarında barınma imkânından mahrum kalmıştır" denilen bildiride, tüm siyasi partiler olarak çalışmaları yakından izledikleri ve katkı sunmak amacıyla bölgeye intikal ettikleri belirtildi.

"Diğer taraftan ülkemizle birlikte depremden etkilenen komşu ülkelerden gelen can kaybı ve yıkım haberleri, üzüntümüzü artırmıştır" ifadeleri kullanılan açıklamada, Kuzey Kıbrıs, Suriye, Irak, Ürdün, Lübnan, İsrail ve Mısır halklarına geçmiş olsun dilekleri sunuldu.

Öte yandan bildiride taziye ve destek mesajı gönderen yabancı devlet parlamentolarına da teşekkür edildi.

Bildiri "TBMM Başkanlığı ve TBMM'de grubu bulunan beş siyasi partinin temsilcileri olarak, depremle sarsılan vatandaşlarımızın yanında ve hizmetindeyiz. Milletimizin, tarihinde yaşadığı benzer felaketlerde olduğu gibi, bu acı günde de, bağrında açılan derin yarayı, millî birlik ve beraberlik ruhu içinde dayanışma ile aşacağına olan inancımız tamdır. Milletimizin başı sağ olsun" şeklinde son buldu.