TİP Antalya İl Örgütü’nden KYK yurtlarındaki intiharlar için eylem

TİP Antalya İl Örgütü’nden KYK yurtlarındaki intiharlar için eylem

Akdeniz Üniversitesi KYK yurtlarındaki intiharlar için TİP Antalya İl Örgütü bir eylem düzenledi.

İleri Haber

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Antalya İl Örgütü, Akdeniz Üniversitesi KYK yurtlarındaki intiharlar için, üniversitenin Meltem Kapısı önünde bir eylem düzenledi. “Öğrenci intiharları aydınlatılsın” yazılı pankart taşınan eylemde yapılan basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

Akdeniz Üniversitesi uzunca süredir bizleri şok eden olaylarla duyulmaktadır. Geçen seneden bu yana yaşanan skandallar yetmediği gibi şimdi de öğrencilerin peş peşe intihar ettiğini görüyoruz.

Öyle ki özerk ve demokratik bir ortam içerisinde bilimsel faaliyetlerin yürütülmesi gerektiği kampüslerimizde öğrenciler baskı ve yoksulluk altında can çekişiyorlar. Bu baskı ortamı konuşmalarına mani oluyor ve sessizliğin olduğu yerde gençler çareyi canına kıymakta buluyor.

Türkiye İşçi Partisi olarak bizler, gençliği önce çürümeye, sonra ise yozlaşmaya iten sarmalın ardındaki odağı çok iyi tanıyoruz.

Gençliği düşünemez hale getiren neoliberal düzen ve yine gençlerimizi yoksullaşmayla birlikte umutsuzluk içerisinde intihara sürükleyen AKP/Saray rejimi, her birimizi yarattığı karanlığın içerisine sürüklüyor. Bizim bu karanlığa karşı verecek başka bir canımız yok!

Ve bu karanlığa karşı bütün yurttaşlarımızı bu memleket bizim demeye, emek ve demokrasi mücadelesine çağırıyoruz.

İnatçıyız çünkü bizim daha eşit ve özgür bir memleketi inşa edecek irademiz var. Ve bu inadımızda diretiyoruz çünkü insan canını hiçe sayan bu çürümüşlüğe alışmayacağız. Aksine bu çürümüşlükle her alanda mücadele edeceğiz.

Buradan öğrenci arkadaşlarımıza sesleniyoruz; asla yalnız değilsiniz. Ne olursa olsun yanınızda biz varız.

Yaşanılan onca ölüme rağmen bir açıklama yapma gereksinimi duymayan yurt ve üniversite yönetimine karşı şeffaf ve özerk üniversite taleplerimizi sürdürmeye bu uğurda mücadele etmeye devam edeceğiz.”

 

DAHA FAZLA