Tisan Adası, AKP-MHP oylarıyla yapılaşmaya açıldı

Tisan Adası, AKP-MHP oylarıyla yapılaşmaya açıldı

Mersin'deki ada, Cumhur İttifakı oylarıyla yapılaşmaya açıldı.

Çam ağaçlarıyla kaplı ormanların bulunduğu Mersin'deki Tisan Adası, Cumhur İttifakı üyelerinin oylarıyla yapılaşmaya açıldı. Konut ve ticaret alanlarının yoğunluğunun artmasına olanak tanıyan imar planına ilişkin 81 itiraz da reddedildi.

Mersin’in Silifke ilçesine yaklaşık 32 kilometre mesafedeki Yeşilovacık Mahallesi'nde yer alan, dağların ardında bulunan ve çam ağaçlarıyla kaplı ormanların bulunduğu Tisan Adası yapılaşmaya açıldı. Rant kararı, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nde çoğunluğu elinde bulunduran Cumhur İttifakı üyelerinin onayıyla alındı.

Sözcü'nün haberine göre; Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Tisan Adası ile ilgili yapı yoğunluğunu artıracak adımlar önce Silifke Belediye Meclisi'nden geçti. Betonlaşma endişelerini doğuran imar planı değişikliği Silifke Belediye Meclisi'nin bir süre önce yaptığı toplantıdan geçerek onayı için Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'ne geldi.

81 İTİRAZ REDDEDİLDİ

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi imar, çevre ve sağlık komisyonları, Tisan koyunu da içine alan 1/1000 ölçekli imar planına yapılan 81 itirazın tümünü reddetti. Komisyondaki CHP'li üyeler muhalefet şerhi koydu.

'KOMİSYONA GERİ GÖNDERİLSİN' ÖNERİSİ REDDEDİLDİ

görüşmeler sırasında da CHP'li meclis üyeleri, Tisan'da 0,90 yapı yoğunluğuna ve 5 katlı bir otele izin verilmesinin, Tisan'ın özgün yapısını bozacağını ifade etti. CHP'li Başkan Vahap Seçer de,yoğunluğun fazlalığına dikkat çekti ve konunun komisyonlara yeniden gönderilmesini önerdi. Ancak AKP ve MHP grupları raporun oylanmasını istedi ve rapor oy çokluğuyla geçti.

Yeni imar planı, Tisan Adası'nda konut ve ticaret alanlarının hem katının hem yoğunluğunun artmasına olanak verecek.

DAHA FAZLA