TOGO kulelerinin sahibine tazminat davası

TOGO kulelerinin sahibine tazminat davası

Mimarlar TOGO kulelerinin sahibi Sinan Aygün’e tazminat davası açıyor.

Eski CHP Milletvekili ve eski Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün’ün sahibi olduğu, imar değişikliğine dair mahkeme kararları gerekçe gösterilerek Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından mühürlenen TOGO kulelerinin yıkımı için ihaleye çıkıldı.

Kulelerin “hukuksuz” inşa edildiğini belirterek konuyu yargıya taşıyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, ABB’nin yıkım ihalesinin ardından açıklama yaptı. Kulelerin sahibi Aygün’e tazminat davası açılacağını belirten Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Kent suçları ile tarihe geçen Sinan Aygün’e geçmiş olsun. Biz bu davaları açtığımızda ve hukuksuz bir süreç yaşandığını ifade ettiğimizde hem Mimarlar Odası hakkında hem de benim hakkımda asılsız ithamlarla İçişleri Bakanlığı’na dilekçe vermişti ama bu çabası da sonuç getirmedi. Danıştay çok önemli emsal bir karar verdi” dedi.

‘GÖKÇEK İLE BİRLİKTE KENT SUÇU İŞLENDİ’

“Herkes yargının gücü ile cevabını aldı” diyen Candan, Sinan Aygün’e tazminat davası açacağını belirterek, “Haklıysanız sonuna kadar gideceksiniz size iftiralar atılsa da , tehdit de edilseniz asla geri durmayacaksınız.  Hiçbir güç haklılığın gücünün karşısında duramaz.  Biz çok haklıydık ve sonunda hak yerini buldu. Sinan Aygün‘ün kent suçu kulelerinin yıkımına neden olacak bir mücadeleyi vermiş olmaktan Mimarlar Odası olarak mutluluk duyduğumuzun altını çizmek isteriz. Başkent’te dönemin Ankara Büyükşehir Belediyesi Melih Gökçek ile birlikte kent suçu işlenmiştir. TOGO Ankara’nın kanayan rant yarasında simge olmuştur. Buzdağının görünen yüzüdür. Yıkımının yakın tanığı da olacağız” ifadelerini kullandı.

Candan, Büyükşehir Belediyesi’nin mahkeme kararlarını uygulamasının sevindirici olduğunu da belirterek, “Ankara Büyükşehir Belediyesi, ‘Bundan sonra mahkeme kararlarına uyacağız’ açıklamasını yaptı. Demir Kafes’in olduğu alanda da 8 kez plan değişikliğini yargıya taşımış ve iptal ettirmiştik. İkinci olarak da, Demir Kafes alanındaki YDA Center’ın yıkımını bekliyoruz” diye konuştu.

DAHA FAZLA