Tokatköy halkı şimdi de asbest tehlikesiyle karşı karşıya

Tokatköy halkı şimdi de asbest tehlikesiyle karşı karşıya

Tokatköy’de yıkıma başlanan binalarda asbest için önlem alınmadığı iddia edildi.

İleri Haber

Tokatköy’de kentsel dönüşüm kapsamında yurttaşların evlerinden edilmesi yetmezmiş gibi şimdi de yıkım aşamasında asbestli malzemeler için önlem alınmadığı iddia edildi.

AKP’li Beykoz Belediyesi, ’Tokatköy Kentsel Dönüşüm’ projesi adı altında yapmak istediği zoraki dönüşüm için yürütmeyi durdurma kararı verilmesine rağmen yıkıma başladı.

Beykoz Belediyesi’nin Tokatköy’deki kentsel dönüşüm projesine ilişkin Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., 27 Mayıs tarihinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na ÇED başvurusu yaptı. Emlak Konut’un proje tanıtım dosyasında yer alan bilgilere göre, Tokatköy Kentsel Dönüşüm Projesi’nin maliyeti, 376 milyon 429 bin 500 TL olarak belirlendi. Söz konusu alanın mülkiyetinin AKP’li Beykoz Belediyesi’nde olduğu kaydedilirken projeyi, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. yapacak. İmar planlama alanı 9,1 hektar büyüklüğünde olurken proje kapsamında 776 konut ve 47 iş yerinin inşa edilmesi planlanıyor.

ASBESTLİ MALZEMELER İÇİN ÖNLEM ALINMADI!

Yapılan projeye yürütmeyi durdurma kararı verilmesine rağmen belediye yetkilileri yıkıma başladı. Çatılarda asbestli malzeme olan binaların yıkımında önlem almadığı iddia edilen belediye yetkilileriyle mahalleli karşı karşıya geldi. Hem yerinden edilmek istenen hem de sağlıkları tehlikeye atılan mahalleliler, sağlık ve güvenlik önlemi alınmadan yapılan yıkıma karşı yetkililerden rapor istedi. Yetkililer, “Asbest raporu soramazsınız rapor gösterme zorunluluğumuz yok” diye yanıtladı.

DAHA FAZLA