TTB: Covid-19 vakalarında artış var

TTB: Covid-19 vakalarında artış var

TTB'nin sosyal medya hesabından Covid-19'un Eris varyantına ilişkin bir paylaşım yapıldı.

İleri Haber

TTB, Adana'da Erzin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ersin Mahmutluoğlu'nun Covid-19 ile uyumlu klinik bulgularla tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiğini açıkladı. "Covid-19 PCR testi negatif olmakla birlikte klinik ve radyolojik olarak Covid-19 ile uyumlu vakalarla karşı karşıya kalınma sıklığı artış göstermektedir” denilen açıklamada, önlem alınması gerektiği vurgulandı.

Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) sosyal medya hesabından yeni tip koronavirüsün (Covid-19) Eris varyantına ilişkin bir paylaşım yapıldı.

TTB'nin paylaşımı şöyle:

Covid-19 PCR testi negatif olmakla birlikte klinik ve radyolojik olarak Covid-19 ile uyumlu vakalarla karşı karşıya kalınma sıklığı artış göstermektedir.

Adana Erzin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ersin Mahmutluoğlu, Covid-19 ile uyumlu klinik bulgularla tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmiştir. Meslektaşımızın yakınlarına başsağlığı diliyor ve tekrarlıyoruz:

Eris varyantına karşı koruyuculuğu yüksek aşıların kullanıma girmesine yönelik girişimler en kısa sürede yapılmalı; el yıkama alışkanlığının korunması, kamusal alanların temizliğinin sağlanması, kapalı ve kalabalık alanlarda ve sağlık kurumlarında maske kullanılması, doğru bilgilerin şeffaf bir biçimde paylaşılması gibi halk sağlığı önlemleri alınmalıdır.

Unutmayalım; kapalı ortamlarda maske, bizi ve sevdiklerimizi koruyacaktır.

DAHA FAZLA