Tülay Hatimoğulları’ndan ‘Demirtaş’ açıklaması

Tülay Hatimoğulları’ndan ‘Demirtaş’ açıklaması

Hatimoğulları, gazeteci Ruşen Çakır’ın sorularını yanıtladı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, eski Halkarın Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yerel seçimlere yönelik bir mesaj paylaşıp paylaşmayacağını bilmediklerini kaydederek “Açıklama yapacak olsa bile partimizin almış olduğu kararların paralelinde olacağı kanaatindeyim” dedi.

Medyascope’ta Ruşen Çakır’a konuşan Tülay Hatimoğulları, 7 yılı aşkın süredir cezaevinde tutulan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler öncesinde vermesi beklenen mesaj hakkında konuştu.

‘SELAHATTİN BAŞKAN AÇIKLAMA YAPARSA PARTİMİZİN ALDIĞI KARARLARIN PARALELİNDE OLUR’

Ruşen Çakır’ın, “Selahattin Demirtaş'ın bir açıklama yapması bekleniyor, siz de bekliyor musunuz?” sorusunu yanıtlayan Hatimoğulları, şunları kaydetti:

“Seçilmişlerimizin çoğu cezaevindedir. Onların ve görüş ve önerileriyle süreci birlikte inşa ettik. O yüzden yapılacak bir açıklama olup olmayacağını bilmiyorum. Yapılacaksa da bu paralellikte olacağı kanaatindeyim.

Biz Selahattin Bey’in bir açıklaması olup olmayacağını bilmiyoruz. Selahattin Başkan bir açıklama yapacak olsa bile partimizin almış olduğu kararların paralelinde olacağı kanaatindeyim. Biz stratejimizi belirlerken, biliyorsunuz seçilmişlerimizin çoğu cezaevindedir. Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, Ankara Büyükşehir Eşbaşkan adaylarımızdan Gültan Kışanak, tutukluluk süresi bittiği halde cezaevinde tutuluyor. Biz elbette bu arkadaşlarımızın da görüş ve önerilerini aldık merkez yürütme kurulu ve parti meclisi olarak. Onların ve görüş ve önerileriyle süreci birlikte inşa ettik. O yüzden yapılacak bir açıklama olup olmadığını bilmiyorum, yapılacaksa da bu paralellikte olacağı kanaatindeyim.”

ERDOĞAN’A YANIT: ‘İSPAT İSTİYORSA NEWROZ ALANLARINA BAKSIN’

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Tokat'ta DEM Parti'ye yönelik "Parti yönetiminin önce hem ülkeye hem millete hatta hem de kendi tabanına siyasi irade sahibi olduğunu ispatlaması gerekiyor" sözlerine de yanıt veren Hatimoğulları, “İspat istiyorsa Newroz alanlarına baksın. Kürdistan'da milyonlarca insan Newroz alanlarına aktı. Bizim en büyük ispatımız halkımızın ta kendisidir. Bizim AKP'ye saray rejimine kendimizi ispatlamak gibi bir derdimiz yok” dedi.