Ukrayna, Artyomovsk çevresinde ilerledi

Ukrayna, Artyomovsk çevresinde ilerledi

Wagner lideri Prigojin, Konaşenkov'a tepki göstererek "Buna bozgun deniliyor" dedi.

İleri – Dış Haberler

Ukrayna'nın karşı saldırısının ardından Rus birliklerin Donetsk bölgesinin stratejik kenti Artyomovsk'un (Bahmut) çevresindeki bir kısım mevzilerden çekildiği belirtildi.

Reuters'ın haberine göre, bir süredir gerçekleşmesi beklenen karşı saldırısının başlamasıyla Ukrayna güçleri, referandumla Rusya'ya ilhak olan Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin (DHC) Artyomovsk kentinde kısmi kazanımlar elde etti.

Stratejik kentin yüzde 90'ından fazlasını kontrol altına alan Rus birliklere karşı kuzey ve güney kırsalında harekete geçen Ukrayna ordusunun, her iki kanat üzerinde de ilerlediği bildirilse de Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, şu ana kadar 26 saldırının püskürtüldüğünü açıkladı.

Bununla birlikte kentin kuzeyinde binden fazla asker ve 40'a yakın tankla bir saldırı başlatıldığını aktaran Konaşenkov, birliklerin kentin kuzeybatısındaki bir rezervuardan "yeniden toparlanma" için çekildiğini doğruladı.

PRİGOJİN'DEN CEVAP

Kentteki ana unsuru oluşturan Rus güvenlik şirketi Wagner'in lideri Yevgeniy Prigojin'den ise Konaşenkov'a sert bir yanıt geldi.

Prigojin, "Konaşenkov'un tarif ettiği şeye ne yazık ki, yeniden toplanma değil, bozgun deniliyor. Düşman, kapattığımız Çasov Yar-Artyomovsk yolunu da tamamen açtı" derken, Ukraynalıların kente hakim yüksek tepeleri ele geçirdiğini sözlerine ekledi.