Üniversite kişiye özel ilan verdi: KPSS'den 65 puan alan aday atandı

Üniversite kişiye özel ilan verdi: KPSS'den 65 puan alan aday atandı

Samsun Üniversitesi'nde doğrudan başvuracak kişiyi tanımlayan destek personeli ilanında KPSS’den 65 civarı puan alan bir kişinin atanması tepki topladı.

Özlem Özcan

Samsun Üniversitesi’nde 27 Ağustos’ta yayımlanan en az lise mezunu ve destek personeli alınacağı şartlarının yanında doğrudan başvuracak adayı da tanımlayan ilanın yayımlanması dikkat çekmişti. 

Yayımlanan ilana göre yapılan yandaş atamaları ise yine tepkilere neden oldu. Doğrudan başvuracak kişiyi tanımlayan destek personeli ilanında KPSS’den 65 civarı puan alan bir kişinin atanması tepki topladı.

Yayımlanan ilanlardaki şartlar direkt kişiyi tanımlarken, 65 puanla işe alınan adayın ilanının yapıldığı şartlar şu şekilde: 

“Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik lisans mezunu olup, İyi Hijyen Uygulamaları (ghp); iyi üretim uygulamaları (gmp); İyi labarotuvar uygulamaları (glp) gıda güvenliği ve hijyen akademisi ''ISO/ TR 6579-3 Salmonella Typhimurium ve Salmonella Enteritidis serotiplendirme yöntemi konularında sertifikaları olmak. (Biyomedikal Bölümü Laboratuvarında görevlendirilecektir)”