Yarısı bitmeyen yol iki kez açıldı

Yarısı bitmeyen yol iki kez açıldı

Yıllardır tamamlanmayan 45 kilometrelik yolun yarısına iki kez açılış düzenlendi.

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Tekirdağ’da ‘ölüm yolu’ olarak bilinen 2017’de inşaatına başlanmasına rağmen bitirilemeyen Hayrabolu-Tekirdağ yolunu Meclis gündemine taşıdı. Yüceer, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlaması istemiyle önerge verdi.

CHP’li Yüceer’in soru önergesini yanıtlayan Bakan Karaismailoğlu, "Hayrabolu-Tekirdağ Devlet Yolu; 45,7 km uzunluğunda olup 20 km’lik kesimi bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol olarak tamamlanıp trafiğe açılmıştır. Ortaca-Karabezirgan arasındaki yol yapım çalışmaları ise devam etmektedir" dedi.

MECLİS BAŞKANI VE BAKAN İKİ KEZ BİTMEYEN YOLUN AÇILIŞINI YAPTI

Duvar’dan Serkan Alan’ın haberine göre; Bakan Karaismailoğlu’nun yanıtını değerlendiren CHP’li Yüceer, yolun ihalesine 2012 yılında çıkıldığını, inşaata ise 2017 yılında başlandığını hatırlattı. 2019’da bitirilmesi planlanan yolun henüz 20 kilometrelik kısmının tamamlanabildiğini, yolun 7 kilometrelik kısmının TBMM Başkanı Mustafa Şentop, diğer kısmının ise Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından açıldığını hatırlatan CHP’li Yüceer, "Ödenek eksikliği nedeniyle yol yapımı, Ortaca Mevkii’nde durdu. Bu yol, vatandaşlarımızın her gün kullandığı bir yol. Sık ve keskin dönüşlerin olduğu bir yol. Dolayısıyla yol üzerinde çok sayıda yaralanma ve can kaybıyla sonuçlanan kazalar yaşandı" dedi.

'MAAŞALLAH 7 KİLOMETREDE BİR TÖREN DÜZENLENİYOR'

Söz konusu yolun trafik kazaları nedeniyle "Ölüm yolu" olarak bilindiğini, AK Parti iktidarının 46 kilometrelik yolu beş yıldır bitiremediğini ifade eden CHP’li Yüceer sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

"Bakanlık bu hızla giderse iyi ihtimalle 46 kilometrelik yolu toplam 11 buçuk yılda yani 2028 yılında tamamlamış olacak. Bu yol niye bitmiyor? Neden ilerlemiyor? Neden kaplumbağa hızında ilerliyor? Yolun ne zaman biteceğine ilişkin sorularımız ise yanıtsız bırakılıyor. Devletin topu topu yapacağı 46 kilometrelik yolun sadece 20 kilometresi bitmiş durumda. Üstüne üstlük beş yılda yapılan 20 kilometrelik yolun çokça açılışı yapıldı. Maşallah, 7 kilometrede bir tören düzenleniyor."