Yetenek sınavı öncesi öğrencilerden para talebi

Yetenek sınavı öncesi öğrencilerden para talebi

Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi’nin yetenek sınavı öncesi öğrencilerden 300 TL istediği iddia edildi.

İzmir’in Buca ilçesinde bulunan Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi’nde her yıl gerçekleştirilen yetenek sınavının bu yıl 30 Haziran ile 8 Temmuz arasında yapılacağı açıklandı. Edinilen bilgiye göre, henüz yetenek sınavının kılavuzu bile yayınlanmamasına rağmen, yetenek sınavına girmek isteyen öğrencilerden ön kayıt için 300 TL ücret talep edildiği ileri sürüldü. Önceki yıllarda ise böyle bir ön kayıt ücretinin olmadığı belirtildi.

Okul tarafından yetenek sınavı için yapılan duyuruda, “Yapmayı planladığımız yetenek sınavında, müzik ve resim bölümü için kullanılacak çalgı ve malzemeler okulumuz tarafından karşılanacağından, öğrenci ve velilerin okul müdür yardımcımız Derya Taşkaya'ya bizzat başvurarak ön kayıt yaptırmaları gerekmektedir” denildi.

BirGün’en Berkay Sağol’un haberine göre; Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der) İzmir Şube Başkanı Necati Kalafat, “Güzel sanatlar liseleri ve spor liseleri yetenek sınavlarıyla öğrenci alan okullardır ve eğitim öğretim programlanması sadece akademik anlamda değerlendirilecek bir konu değildir. Öğrencilerin ilgi, istek ve yeteneklerine göre bir üst eğitim kurumunda eğitim almaları en temel haklarıdır. Bu hak, sınavlarda eşitlik ilkesiyle korunma altına alınmıştır” dedi.

Kalafat, “Parası olmayanın bu sınava girememesi yeteneğin, isteğin, çalışmanın değil parası olanın değerlendirileceği bir tablo ortaya çıkaracaktır. Kamuoyuna bu sürecin takipçisi olacağımızı duyurur, çağdaş aydınlık yüzlü gençlerimizin adil eşit sınav haklarının yanında olduğumuzu bilmelerini isteriz” diye konuştu.

Yetenek sınavı ön kayıt ücreti iddialarını sormak için aradığımız okul yetkilileri ise bilgi vermedi.

DAHA FAZLA