Zeytinli Rock Festivali’ne yasaklama

Zeytinli Rock Festivali’ne yasaklama

Burhaniye Kaymakamlığı, “kamu güvenliği ve huzurunu” gerekçe göstererek Zeytinli Rock Festivali’ne izin vermedi.

Bu yıl 17-21 Ağustos tarihleri arasında yapılması planlanan Zeytinli Rock Festivali için yapılan başvuru, Burhaniye Kaymakamlığı tarafından onaylanmadı. Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş’in, organizasyon şirketine yazdığı cevapta “kamu güvenliği ve sağlığı, toplumun huzuru, çevrenin korunması amacıyla uygun görülmemiştir” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

ANKA’dan Berkay Varol’un aktardığı habere göre, 17-21 Ağustos tarihlerinde düzenlenmesi planlanan Zeytinli Rock Festivali’ne Burhaniye Kaymakamlığı izin vermedi. Her yılın Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde gerçekleşen festivalin düzenleyicisi Milyon Yapım Organizasyon Şirketi’nin Burhaniye Kaymakamlığı’na yaptığı başvuru, daha önceki yıllarda yaşandığı iddia edilen “güvenlik, asayiş, trafik ve çevre sorunları” örnek gösterilerek bu yıl onay alamadı.

Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş’in, organizasyon şirketinin başvurusunu şöyle yanıtladığı öğrenildi:

“İlgili dilekçeniz incelenmiş olup Milyon Yapım Organizasyon Firması olarak 17-­21 Ağustos tarihlerinde ilçemiz Ali Çetinkaya Mahallesi, 2554. Caddesi, No: 41 adresinde bulunan alanda düzenlemeyi planladığınız Kamplı Zeytinli Rock Festivali talebiniz, daha önceki yıllarda yakın bölgede düzenlediğiniz Zeytinli Rock festivallerinde yaşanan güvenlik, asayiş, trafik, çevre sorunları, ortaya çıkan bu tür istenmeyen durumlar dolayısıyla vatandaşlarımız tarafından yapılan yoğun şikâyet ve yakınmalar göz önüne alınarak kamu güvenliği ve sağlığı, toplumun huzuru, çevrenin korunması amacıyla uygun görülmemiştir. Bilgilerinize rica ederim.”

DAHA FAZLA