Zindaşti'yi serbest bırakan hakim, meslekten ihraç edildi

Zindaşti'yi serbest bırakan hakim, meslekten ihraç edildi

Uyuşturucu baronu Zindaşti'yi tahliye eden hakim Cevdet Özcan, meslekten ihraç edildi.

İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti’yi gece yarısı tahliye eden ve yıl önce görevden uzaklaştırılan hakim Cevdet Özcan, HSK 2. Dairesi tarafından meslekten ihraç edildi.

İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde 6 Nisan 2018’de düzenlenen operasyonda gözaltına alınan İranlı uyuşturucu baronu Naci Zindaşti, 5 adamıyla birlikte "adam öldürmek", "cinayete azmettirmek" ve "FETÖ üyeliği" suçlarından tutuklandı. 6 ay tutuklu kalan Zindaşti ve 3 adamı, 19 Ekim 2018 günü 5. Sulh Ceza Hâkimi Cevdet Özcan’ın gece yarısı kararıyla tahliye edildi. Soruşturma savcısı Ercan Devrim, karara itiraz etti. Dosyayı ele alan İstanbul 6. Sulh Ceza hakimi, tekrar tutuklama kararı çıkardı. Ancak Zindaşti ve adamları, iki mahkeme arasındaki 3 saat gibi kısa sürede cezaevinden çıkıp sırra kadem bastı.

İddiaya göre Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu üyesi Burhan Kuzu, Zindaşti’nin tahliyesi için hakimlere baskı yapmıştı. Tahliye kararını veren hakim Cevdet Özcan, görevinden alınarak geçici olarak Küçükçekmece Hâkimliği’ne oradan da Erzurum’a gönderildi. Daha sonra ise açığa alındı. Hakimler ve Savcılar Kurulu, (HSK), soruşturma başlatarak müfettiş görevlendirdi.

3,5 MİLYON DOLARLIK RÜŞVET İDDİASI

Hakim Cevdet Özcan hakkında "görevini kötüye kullanma" ve "rüşvet" suçundan iddianame hazırlandı. Bakırköy 20. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianamede, tahliye kararının mesaiden sonra saat 20.15’te verildiğine işaret edildi. Özcan’ın tahliye kararı verdikten sonra itirazı değerlendiren 6. Sulh Ceza Mahkemesi hakimi ile konuştuğu, Zindaşti ve adamı Ekrem Öztunç yönünden kararı kabul edebileceğini söylediği vurgulandı.

İddianamede, "Kendisinin de doğru olmadığını düşündüğü tahliye kararını verdiği" belirtilen Özcan’a tahliye kararı karşılığında Kapalıçarşı’daki bir kuyumcu aracılığıyla 3,5 milyon dolar rüşvet verildiği iddia edildi.

AKP'Lİ KUZU, HAKİM KARŞISINA ÇIKMADAN ÖLDÜ

İddialarla ilgili AKP'li Burhan Kuzu hakkında "nüfuz ticareti" suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Kuzu, 1 Kasım 2020’de hakim karşısına çıkamadan hayatını kaybetti.

İHRAÇ KARARI

Halk TV'den Seyhan Avşar'ın haberine göre açığa alınmasının üzerinden 3 geçen hakim Cevdet Özcan hakkındaki nihai karar dün verildi ve HSK 2. Daires, Özcan'ı meslekten ihraç etti.