Ateşkes sona erdi: İsrail saldırılarında 109 Filistinli öldürüldü

Ateşkes sona erdi: İsrail saldırılarında 109 Filistinli öldürüldü

Gazze’de 24 Kasım günü başlayan ateşkes sona erdi.

İsrail ve Hamas arasındaki geçici ateşkes ve rehine anlaşmasının sona ermesiyle başlayan İsrail saldırılarında 109 Filistinli yaşamını yitirdi.

24 Kasım günü başlayan İsrail ve Hamas'ın arasındaki geçici ateşkes ve rehine takası anlaşmasının süresi, Türkiye saatiyle bu sabah 08.00'de doldu.

Rehine takası mutabakatı çerçevesinde şu ana kadar Gazze Şeridi'nden 81 İsrailli rehine, İsrail hapishanelerinden de 240 Filistinli serbest bırakıldı.

109 FİLİSTİNLİ ÖLDÜRÜLDÜ

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, ateşkesin sona ermesinin ardından İsrail’in abluka altındaki bölgeye yönelik saldırılarında yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısının 109’a yükseldiğini ve yüzlerce kişinin yaralandığını duyurdu.

İsrail, Gazze'nin güneyine kapsamlı saldırı başlatma sinyali vererek en büyük yerleşim yeri Han Yunus’u savaş alanı ilan etti ve havadan broşürler atarak halka tahliye uyarısında bulundu.

İsrail, güvenli bölge olacağını iddia ettiği Gazze Şeridi’nin güneyine de kapsamlı saldırı başlatma sinyali vererek en büyük yerleşim yeri Han Yunus’u savaş alanı ilan etti.