Deniz Poyraz, doğum gününde mezarı başında anıldı

Deniz Poyraz, doğum gününde mezarı başında anıldı

Poyraz, 17 Haziran 2021’de katledilmişti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Binası’na 17 Haziran 2021’de düzenlenen faşist saldırıda katledilen Deniz Poyraz, doğum gününde Buca Kaynaklar’daki mezarı başında anıldı.

Deniz Poyraz, HDP İzmir İl Binası’na düzenlenen silahlı saldırıda öldürülmüştü. Poyraz için doğum gününde mezarı başında düzenlenen anmaya ailesi, yakınları, HDP ve Özgür Kadın Hareketi (TJA) yöneticileri, Kadınlar Birlikte Güçlü İzmir temsilcileri ile HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu katıldı.

‘BİR İNSAN KALLEŞÇE ÖLDÜRÜLDÜĞÜNDE UNUTULMUYOR’

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre, anmada konuşan Deniz Poyraz’ın annesi Fehime Poyraz, “Sadece Deniz'le değil bütün şehitlerle onur duyuyorum. Bir insan haksız yere, kalleşçe öldürüldüğü zaman unutulmuyor. Hiçbir zaman kalbimizden çıkmayacak. Doğum günün kutlu olsun” ifadelerini kullandı.  

HDP Milletvekili Musa Piroğlu da anma töreninde söz alarak, katliama ilişkin yargılamada sadece Onur Gencer’e ceza verilmesine değindi. Bu kararı verenlerin katliamın suç ortağı olduklarını ifade eden Piroğlu, şunları kaydetti:

‘BU SALDIRILARLA DİZ ÇÖKMEYİZ’

“Tarihimiz bu katliamlarla dolmaya devam ediyor. Paris’te de saldırılar ve bu çeşit diz çöktürme çabaları, yoldaşlarımızı katlederek, kaybederek, suikastlar düzenleyerek bize, bir bütün olarak mücadelemize diz çöktürmeye çalışıyorlar.

Bu saldırılarla diz çökmeyiz, yoldaşımızın bıraktığı yoldan devam ederiz. Çünkü tarihimiz direngenliğin tarihi. Artık bu faillerin açığa çıkarılması gerekiyor. Arkasındaki odaklar ve bunların siyasi hedefleri ortaya çıkarılmak zorunda. Çünkü bu çıkarılmadığı sürece bu ülke saldırıların tehdidi altında olmaya devam edecek. Katillerden hesap sorarak ülkenin aydınlık geleceğini hep birlikte kuracağız.”