Deniz Poyraz, katledilişinin ikinci yılında anıldı

Deniz Poyraz, katledilişinin ikinci yılında anıldı

HDP İzmir il binasında 17 Haziran 2021’de katledilen Deniz Poyraz bugün HDP il binasında düzenlenen etkinliklerle anıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü'nde 17 Haziran 2021 tarihinde Onur Gencer tarafından katledilen Deniz Poyraz, hayatını kaybedişinin ikinci yılında anıldı. 

Anma etkinliklerine Deniz Poyraz'ın ailesi, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri Çiğdem Kılıçgün Uçar, İbrahim Akın, milletvekilleri ve parti temsilcileri katıldı.

İlk olarak mezarı başındaki anmada konuşan Deniz Poyraz’ın annesi Fehime Poyraz, Deniz Poyraz’ın, herkesin kızı olduğunu belirterek, “Kızım katledildi. Katile yardım edenlerin de ceza almasını istiyorum. Devlet demesin ‘Bir insandı öldü, unutulur’ Şehitler hiçbir zaman unutulmaz, her zaman aramızda yaşıyorlar. Herkes Deniz’dir. Buradaki herkesi Deniz olarak görüyorum. Deniz’de herkesin Deniz’idir. Jin, jiyan, azadi” dedi.

'TALİMATLARLA ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ BİLİYORUZ'

Anma programı daha sonra akşam saatlerinde HDP İzmir il binasında sinevizyon gösterimi ve serbest kürsü ile devam etti. Buradaki etkinlikte Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın da söz aldı.

İbrahim Akın şunları söyledi:

 “Gerçekten acı bir gündeyiz ama Deniz aynı zamanda bütün masumiyetiyle bütün sevgisiyle, bu katile ‘gel birlikte kahvaltı yapalım’ diyecek kadar samimi, dostluk içinde olan, sevgi dolu bir arkadaşımızdı. İnanın onun katledilmesi öyle herhangi bir olay değildir. Onun içindir ki İzmir ayağa kalktı. Bütün insanlar cenazesine katıldılar. Çünkü o sıradan bir hikaye değildi, bir katliam girişimiydi. En masumumuz en savunmasız olanımız katille karşı karşıya gelmişti. Maalesef talimatlarla öldürüldüğünü biliyoruz. Bu karanlık güçlerin yeni olmadığını biliyoruz. Biz onlarla mücadele etmeye devam edeceğiz. Sevgili annesinin ve babasının önünde saygıyla eğiliyorum. İyi ki böyle bir evlat yetiştirdiniz.”

'BU MÜCADELENİN BAYRAĞI HİÇBİR ZAMAN YERE DÜŞMEYECEK'

Açıklamada konuşan HDP İzmir İl Eş Başkanı Berna Çelik ise "Acımız büyük ama öfkemiz her gün daha büyüyerek bu mücadelenin mihenk taşını oluşturmaya devam edecektir. Bu mücadelenin bayrağı hiçbir zaman yere düşmeyecektir" ifadelerini kullandı.