Filistin-İsrail çatışmalarında 16. gün: İsrail, bir kez daha BM okulunu vurdu

Filistin-İsrail çatışmalarında 16. gün: İsrail, bir kez daha BM okulunu vurdu

Saldırıya ilişkin can kaybı ve yaralı sayısına ilişkin henüz bilgi verilmedi.

“Aksa Tufanı” operasyonunun ardından başlayan çatışmalar 16. gününde devam ederken, İsrail, Gazze'nin güneyinde bulunan Han Yunus kentine saldırı düzenledi. Yüzlerce Filistinlinin sığındığı Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'nın (UNWRA) vurulması sonucu çok sayıda kişinin enkaz altında kaldığı bildirildi. 

Hamas’ın 7 Ekim'deki Aksa Tufanı operasyonuyla başlayan, Filistinli direniş örgütleri ile İsrail güçleri arasındaki çatışmalar devam ediyor

Han Yunus kentini hedef alan saldırıda 12 kişi yaşamını yitirirken, çoğu ağır olmak üzere 17 kişi de yaralandı. Böylece, İsrail’in Gazze saldırılarında ölenlerin sayısı 4 bin 651'e yükseldi. İsrail basını ise 306'sı asker bin 400 İsraillinin öldüğünü, 4 bin 834 İsraillinin ise yaralandığını aktardı.

Bakanlık açıklamasında göre, ölenlerden bin 873’ünü çocuklar, bin 23'ünü de kadınlar oluştururken, insani yardım tırlarının dün açılan Refah Sınır Kapısı'ndan ikinci kez Gazze'ye girdiği bildirildi. 

İSRAİL, UNWRA'YA AİT OKULU VURDU

Han Yunus kentine yönelik saldırılarını devam ettiren İsrail Ordusu, yüzlerce Filistinlinin sığındığı UNWRA'ya ait bir okulu vurdu. Saldırıda çok sayıda Filistinlinin enkaz altında kaldığı öğrenilirken, can kaybı ve yaralı sayısına ilişkin ise henüz bilgi verilmedi.