Filistin-İsrail çatışmalarında 17. gün: Gazze’ye ‘rehine’ operasyonu

Filistin-İsrail çatışmalarında 17. gün: Gazze’ye ‘rehine’ operasyonu

İsrail’in Gazze’ye yönelik yoğun hava saldırısı devam ediyor.

“Aksa Tufanı” operasyonunun ardından başlayan çatışmalar 16. gününde devam ederken, İsrail Ordusu, Hamas mensubu kişileri öldürmek ve rehineleri aramak için Gazze'ye rehine operasyonu düzenlediğini açıkladı.

Hamas’ın 7 Ekim'deki Aksa Tufanı operasyonuyla başlayan, Filistinli direniş örgütleri ile İsrail güçleri arasındaki çatışmalar devam ediyor.

Gazze Şeridi’nde bulunan birçok bölge sabah saatlerinden itibaren İsrail tarafından yoğun ateş altına alındı. Yaşanan hava bombardımanın ardından bölgeden yükselen dumanlar gökyüzünü kapladı.

GAZZE’DE 2 BİN 55 ÇOCUK YAŞAMINI YİTİRDİ

İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılar nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 5 bin 87’ye yükseldi. Yaşamını yitirenlerin 2 bin 55’inin çocuk olduğu aktarılırken, yaralı sayısının ise 15 bin 273’e yükseldiği bildirildi.

Çatışmaların 17. gününde İsrail ordusu, kara kuvvetlerinin, Hamas mensubu kişileri öldürmek ve rehineleri aramak için Gazze'ye rehine operasyonu düzenlediğini açıkladı. İsrail Savunma Kuvvetleri sözcüsü Daniel Hagari, operasyona ilişkin “Gazze'deki silahlı gruplar İsrail saldırılarını pusuya düşürmek için toplanıyor. İsrail, bu toplanma noktalarını vuruyor” açıklamasında bulundu.

Hagari, yaptığı açıklamada “Gece boyunca tank ve piyade güçleri tarafından baskınlar düzenlendi. Bu baskınlar, savaşın bir sonraki aşamasına hazırlanan terörist gruplarını öldüren baskınlardır. Bu baskınlar aynı zamanda kayıplar ve rehinelerle ilgili istihbarat açısından elde edebileceğimiz her şeyin yerini tespit ediyor ve araştırma yapmamızı sağlıyor” ifadelerini kullandı.

HAMAS 2 REHİNEYİ SERBEST BIRAKTI

Çatışmaların 17. gününde, akşam saatlerinde, Hamas iki rehineyi daha serbest bıraktığını açıkladı.

Reuters'ın aktardığı habere göre, rehineler Katar-Mısır arabuluculuğuna yanıt olarak bırakıldı.