Filistin-İsrail çatışmasında 15. gün: Refah Sınır Kapısı açıldı

Filistin-İsrail çatışmasında 15. gün: Refah Sınır Kapısı açıldı

Refah Sınır Kapısı, insani yardım TIR'larının geçişi için açıldı

“Aksa Tufanı” operasyonunun ardından başlayan çatışmalar 15. gününde de devam ederken, Mısır sınırındaki Refah Sınır Kapısı'nın saat 10.00 itibarıyla geçici süreyle açıldığı ve temel insani yardımların Gazze'ye girdiği bildirildi. 

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın 7 Ekim günü başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonunun ardından, Filistinli gruplar ile İsrail arasındaki çatışmaların 15. gününde İsrail, Gazze'de sivilleri de hedef alan saldırılarını sürdürüyor.

7 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda 306'sı asker 1400 İsraillinin öldüğü, 4 bin 834 İsraillinin yaralandığı aktarıldı. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı ise İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında bin 756'sı çocuk olmak üzere 4 bin 385 kişinin öldüğünü, 13 binden fazla kişinin yaralandığını duyurdu.

Öte yandan, İsrail saldırıları sonucu yıkılan binaların enkazında ulaşılamayan çok sayıda kişi bulunduğu ve 720'si çocuk en az bin 400 kişinin de kayıp olduğu açıklandı.

REFAH SINIR KAPISI AÇILDI

Çatışmaların 15. gününde, abluka altındaki Gazze'ye temel insani yardımların girebilmesi için Mısır sınırındaki Refah Sınır Kapısı'nın saat 10.00 itibarıyla geçici süreyle açıldı. Mısır Kızılayı'nın Kuzey Sina Müdürü Halid Zayid, Refah Sınır Kapısı'ndan İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi'ne geçen ilk yardım konvoyunun 20 TIR'dan oluştuğunu açıkladı.

İsrail devlet televizyonu KAN'ın İsrailli güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde, İsrail’in Gazze’nin kuzeyindeki 20 hastaneyi boşaltılması için uyardığı ve bunlardan 6’sının boşaltıldığı ifade edildi. Hastanelerden 4’ünün bu uyarıyı reddederek boşaltmama kararı aldığı, geri kalanların ise boşaltma aşamasında olduğu aktarıldı.