İsrail-Filistin çatışmalarında 46. gün: Gazze’de can kaybı 14 bin 128’e yükseldi

İsrail-Filistin çatışmalarında 46. gün: Gazze’de can kaybı 14 bin 128’e yükseldi

Saldırılarda yaşamını yitirenlerin 5 bin 840’ının çocuk olduğu bildirildi.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında 45 gün geride kalırken, Gazze Şeridi’ndeki hükümet, İsrail’in saldırıları nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısının 14 bin 128’e yükseldiğini açıkladı.

7 Ekim günü Hamas tarafından düzenlenen “Aksa Tufanı” operasyonunun ardından, İsrail ile Filistinli direniş grupları arasında başlayan çatışmalar 46. gününde devam ediyor.

CAN KAYBI 14 BİN 128’E YÜKSELDİ

Gazze Şeridi’ndeki hükümet tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi’nde düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 14 bin 128’e yükseldiği, yaralıların sayısının ise 33 bini aştığı ifade edildi.

Açıklamada, yaşamını yitirenlerin 5 bin 840’ının çocuk ve en az 3 bin 550’sinin kadın olduğu aktarılırken, 6 bin 800’den fazla kişinin ise enkaz altında ya da kayıp olduğu ifade edildi.

GAZZE ŞERİDİ’NDE 26 HASTANE VE 55 SAĞLIK MERKEZİ HİZMET DIŞI KALDI

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana devam eden saldırılarında Gazze Şeridi’nde 44 bin konutun yıkıldığı aktarılan açıklamada, 230 bin konutun hasar gördüğü ve konutların yüzde 60’ının yaşanamaz hale geldiği belirtildi. Açıklamada ayrıca, Gazze Şeridi’ndeki 26 hastane ve 55 sağlık merkezinin hizmet dışı kaldığı aktarıldı.

İSRAİL İLE HAMAS ARASINDA ‘ESİR TAKASI’ ANLAŞMASI

Öte yandan, İsrail devlet kanalı KAN'ın haberine göre İsrail ile Hamas arasında esir takası yapılması konusunda anlaşma sağlandı.

Habere göre anlaşma, İsrail hapishanelerinde aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 150 Filistinli mahkumu serbest bırakması karşılığında 4 günlük ateşkes ve 4 gün içinde 50 İsrailli rehinenin (çocuk ve kadın) serbest bırakılmasını içeriyor.

İsrail’e göre, Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor. İsrail hapishanelerinde 2000’den fazlası idari tutuklu olmak üzere yaklaşık 7 bin Filistinli tutuklu bulunuyor.