İsrail Gazze’de hastane vurdu: Yüzlerce ölü ve yaralı var

İsrail Gazze’de hastane vurdu: Yüzlerce ölü ve yaralı var

Hastane saldırısında en az 500 kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı.

İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki el-Ehli Baptist Hastanesine yönelik saldırısı sonucu en az 500 kişinin yaşamını yitirdi. Saldırıyla birlikte "Aksa Tufanı" operasyonunun ardından Filistin'de katledilenlerin sayısı 3 bin 478'e yükselirken, Filistin'de 3 günlük yas ilan edildi. 

Filistin’in “Aksa Tufanı” adıyla düzenlediği saldırıların ardından başlayan İsrail-Filistin çatışması 12. gününde devam ediyor.

İsrail'in Gazze Şeridi’ndeki el-Ehli Baptist Hastanesine yönelik dün (17 Ekim) düzenlediği saldırıda en az 500 kişi yaşamını yitirirken, Filistin'de, 3 günlük yas ilan edildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre bugüne kadar gerçekleştirilen saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısı 3 bin 478 olurken, 13 bin 500 kişi de yaralandı. İsrail basını ise 304'ü asker 1400 İsraillinin öldüğünü, 3 bin 968 İsraillinin yaralandığını aktardı.

ABD VE İSRAİL, SALDIRIDAN HAMAS'I SORUMLU TUTTU

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, saldırıya ilişkin düzenlediği basın toplantısında, Gazze'ye birçok hava saldırısı düzenlendiğini belirterek "Hamas tarafından başarısız roket atma girişimleri ve yalan haber dolaşıma sokma çabaları olduğunu" söyledi. İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu da "Elimize birçok gelen istihbarata göre, Gazze'deki hastaneyi vuran başarısız roket fırlatmasının sorumlusu İslami Cihad" sözleriyle saldırıya ilişkin Hamas'ı suçladı. 

Hastane saldırısına yönelik dünya kamuoyunda tepkiler sürerken, İsrail'e arka çıkan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) yönetimi de yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği hastane saldırısından Hamas'ı sorumlu tuttu.

İRAN, LÜBNAN VE TÜRKİYE'DEN 'YAS' KARARI

Öte yandan, en az 500 kişinin yaşamını yitirdiği saldırının ardından İran ve Lübnan'ın da bir günlük yas ilan etme kararının yanı sıra, Türkiye de 3 günlük yas ilan edeceğini açıkladı. 

FİLİSTİN SAĞLIK BAKANI, CENAZELERİN ARASINDA BASIN AÇIKLAMASI DÜZENLEDİ

Filistin Sağlık Bakanı Yardımcısı Yusuf Ebu er-Riş, en az 500 kişinin öldüğü El-Ehli Baptist Hastanesi'nde cenazelerin arasında basın toplantısı düzenledi. Ebu er-Riş, basın toplantısında bu saldırının "İsrail'in El-Ehli hastanesine yönelik ilk saldırısı olmadığını, 14 Ekim'de hastaneye 2 saldırı gerçekleştirdiğini" belirterek söz konusu saldırılara ilişkin fotoğraflar gösterdi.

Ebu er-Riş, İsrail güçlerinin ilk saldırıdan sonra hastane müdürü Mahir Ayyad ile irtibata geçerek, "Dün iki bombayla uyarıldınız, neden şu ana kadar hastane boşaltılmadı?" dediğini aktardı. Tehditler üzerine hastane yönetiminin İngiltere'deki Hristiyan din adamlarıyla irtibata geçtiğini duyuran Ebu er-Riş, hastanenin faaliyet göstermesi için uluslararası kurumlardan güvence mesajı aldıklarını kaydetti. 

"Dünyada insanların bombalarla uyarıldığı tek yer Gazze Şeridi'dir" diyen Ebu er-Riş, İsrail'in hastaneleri hedef aldığına ve buna karşı önlem alınmadığına dikkati çekti. Ebu er-Riş, İsrail’in sivilleri hedef almasının durdurulması için dünya ülkelerine çağrıda bulundu.