İsrail ve Hamas arasında esir takası anlaşması sağlandı

İsrail ve Hamas arasında esir takası anlaşması sağlandı

4 günlük geçici ateşkesin yarın başlayacağı duyuruldu.

Filistinli direniş örgütleri ile İsrail güçleri arasındaki çatışmalar 47. gününde de devam ederken, İsrail hükümeti ile Hamas arasında esir takası anlaşmasının sağlandığı ve yarın itibarıyla 4 günlük geçici ateşkesin başlayacağı açıklandı.

Hamas tarafından düzenlenen “Aksa Tufanı” operasyonunun ardından, İsrail ile Filistinli direniş grupları arasında başlayan çatışmalar 46 günü geride bıraktı. 7 Ekim’den bu yana İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 14 bin 128’e yükseldi.

HAMAS 50, İSRAİL 150 REHİNEYİ SERBEST BIRAKACAK

İsrail Başbakanlık Ofisi, yaptığı bir yazılı açıklamayla Başbakan Binyamin Netenyahu başkanlığında toplanan kabinenin esir tasası anlaşmasını onayladığını açıkladı. Açıklamada Hamas’ın, 4 gün içinde kadın ve çocuklardan oluşan 50 rehineyi serbest bırakacağı ve bu 4 günlük süreçte çatışmalara ara verileceği belirtildi.

Hamas’tan yapılan açıklamada ise İsrail’in 150 Filistinli kadın ve çocuğu serbest bırakacağı ve “her 10 esirin serbest bırakılmasının, çatışmalara ek bir gün daha ara verilmesini sağlayacağı” ifade edildi.

23 Ekim günü saat 06.00’da başlayacağı açıklanan ateşkes, tıbbi yardım malzemeleri ve yakıt yüklü yüzlerce TIR'ın da Gazze'ye girmesine imkan tanıyacak.