Sendika.Org muhabiri Derya Saadet beraat etti

Sendika.Org muhabiri Derya Saadet beraat etti

Deniz Poyraz’ın babasının paylaşımlarını RT ettiği için yargılanan Sendika.Org muhabiri Derya Saadet beraat etti.

Deniz Poyraz’ın babası Abdulilah Poyraz hakkında dava açıldığına dair paylaşım yaptıkları için aralarında Sendika.Org muhabiri Derya Saadet, HDP ilçe yöneticileri, insan hakları savunucuları, kurum temsilcileri ve avukatların bulunduğu 37 kişi hakkında “Terörle mücadelede görev almış kamu görevlilerini hedef göstermek” ve “Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret etmek” suçlamalarıyla dava açılmıştı.

17 Haziran 2021’de HDP İzmir İl binasına düzenlenen baskında katledilen Deniz Poyraz’ın babası Abdulilah Poyraz, kızının ölümünün ardından Mezopotamya Ajansı’na verdiği bir röportajda “terör örgütü propagandası” iddiasıyla yargılandığı davanın 23 Haziran 2022’de görülen duruşmasında beraat etti.

Ancak davanın savcısı, 30 Mayıs 2022’de bu davayı duyuran sosyal medya hesabının paylaşımlarını retweet eden, aralarında Sendika.Org muhabiri Derya Saadet, HDP ilçe yöneticileri, insan hakları savunucuları, kurum temsilcileri ve avukatların bulunduğu 37 kişi hakkında soruşturma başlatmıştı.

Derya Saadet hakkındaki iddianameyi hazırlayan savcı, kopyala/yapıştır yöntemi ile hazırladığı iddianameler ile aralarında gazeteci Rabia Çetin, gazeteci Nazlan Ertan, İHD Eş Başkanı Eren Keskin, İHGD Yönetim Kurulu Başkanı Özlem Yılmaz, HDP ilçe yöneticileri, insan hakları savunucuları, kurum temsilcileri ve avukatların da bulunduğu en az 40 kişi hakkında “terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek” ve “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçlamaları ile ayrı ayrı dava açtı. “Terörle mücadelede görev almış kamu görevlilerini hedef göstermek” ve “Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret etmek” suçlamalarıyla açılan davalarda birer birer beraat kararları verildi.

SAVCI ‘TERÖRLE MÜCADELEDE GÖREV ALMIŞ KAMU GÖREVLİLERİNİ HEDEF GÖSTERMEK’ SUÇUNDAN CEZA İSTEDİ

Bugün (8 Haziran) Derya Saadet’in “Terörle mücadelede görev almış kamu görevlilerini hedef göstermek” ve “Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret etmek” suçlamalarıyla yargılandığı davanın ikinci duruşması görüldü. Duruşmaya İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen talimat ile İzmir 18. Asliye Ceza Mahkemesi’ne SEGBİS yolu ile bağlanarak katılan Derya Saadet ve avukatı savunma yaptı.

Derya Saadet savunmasında “Gazeteciyim. Deniz Poyraz Davası isimli Twitter hesabının paylaşımlarını takip ediyordum. Bu ilgi çekici detayı da paylaşmak istedim” dedi. Avukatı da “Müvekkilim insan hakları özelinde haber takiplerini yapıyor. Burada suç unsuru oluşmamıştır” dedi.

Savcı mütalaasında “Terörle mücadelede görev almış kamu görevlilerini hedef göstermek” suçundan cezalandırılmasını, “Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret etmek” suçundan beraatini talep ettikten sonra hakim son sözleri istedi.

HER İKİ SUÇTAN DA BERAAT KARARI

Derya Saadet ve avukatı beraat talep ettikten sonra hakim her iki suçlamadan da suç unsuru oluşmadığı için beraatini verdi.