Tuncer Bakırhan: Artık kayyum dönemi kapandı

Tuncer Bakırhan: Artık kayyum dönemi kapandı

Bakırhan, DEM Parti’nin haftalık grup toplantısında gündeme ilişkin konuştu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un “Kapatılan partiler oldu, aynı yolu izlerse DEM Parti de aynı muameleyle karşılaşır” şeklindeki açıklamasına, “Artık kayyum dönemi kapandı. Van'da sizlere gereken ders verildi” sözleriyle yanıt verdi.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) haftalık grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Partisini hedef alan açıklamalara tepki gösteren Bakırhan, “31 Mart seçimlerinden hemen sonra yapmış olduğumuz ilk konuşmamızda herkesin halkın iradesine saygı göstermeye davet etmiştik. Van'da da bu çağrımızı yenilemiştik. Halkı karşısına alan, iradesini yok saydığı için bu seçimleri kaybedenler maalesef yine geçmişteki tehdit ve kirli kumpaslarla dolu dillerini konuşmaya devam ediyorlar” ifadelerini kullandı.

‘PARTİLİ YOLDAŞLARIMIZ BİR TWEET YÜZÜNDEN YARGILANIYOR’

Bakırhan, sözlerine şöyle devam etti:

“Bizzat Cumhurbaşkanı'nın kendisi 'sandıktan çıkan sonuçlara saygı göstereceğiz' demişlerdi. Ama aradan geçen zamana bakılırsa 'Kürtler hariç' demek istedi sanırım. Kumpaslar, algı operasyonları yerel yönetimler üzerinden devam etmeye çalışılıyor. Tabi ki bu saldırıların yabancısı değiliz. Geleneğinden geldiğimiz partilerin tamamı benzer saldırılarla birçok defa karşı karşıya kaldı.

Daha geçen günlerde bir kağıt toplayıcısı emekçinin deposundan MGK'ye ait bir belge ortaya çıktı. 90'lı yıllara ait faili meçhul cinayetlerin planlarını içeren bu belge de işte bunun kanıtı.”

Kobani Davası hakkında da değerlendirmelerde bulunan Bakırhan, “Eş Genel Başkanlarımız, partili yoldaşlarımız bir tweet yüzünden yargılanıyor. Özgürlükleri yerle bir edildi. Hukuk can çekişiyor” dedi.

‘ARTIK KAYYUM DÖNEMİ KAPANDI, VAN'DA SİZLERE GEREKEN DERS VERİLDİ’

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un "Kapatılan partiler oldu, aynı yolu izlerse DEM Parti de aynı muameleyle karşılaşır" açıklamasına yanıt veren Bakırhan, şunları kaydetti:

“Sabah DEM Parti, akşam DEM Parti diyerek bize parmak sallıyorlar. Biz ne tehditlerinizden ne de algı operasyonlarınızdan korkarız. Haklı mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Adaletli sağlamakla görevli olması gerekenler kayyumlarla bizi tehdit ediyorlar. Siz teyakkuzdaysanız, bizim halkımız çoktan teyakkuzda. Artık kayyum dönemi kapandı. Van'da sizlere gereken ders verildi.

Halkın iradesine, halkın iradesi olarak gördüğü belediyelere kayyum atayacağınızı düşünürseniz yanılırsınız. Bu sefer irademizi asla gasp ettirmeyeceğiz.”