Üsküdar Belediyesi’nden Ensarcı şirkete bir ihale daha!

Üsküdar Belediyesi’nden Ensarcı şirkete bir ihale daha!

AKP’li Üsküdar Belediyesi, Ensar yöneticisi İsmail Şirin’in şirketine 4,5 milyon liralık bir ihale daha verdi!

Ersan Kınık

AKP’li Üsküdar Belediyesi’nin gıda ve servis malzemeleri alımı işi için düzenlediği ihaleyi Şirin Kardeşler Gıda İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. kazandı. Üsküdar Belediyesi ile Şirin Kardeşler arasında tam 4 milyon 482 bin 375 TL’lik sözleşme imzalandı. Şirket, Ensar Vakfı Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı İsmail Şirin’e ait.

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, AKP’li Üsküdar Belediyesi 20 Ekim 2022 tarihinde “Açık ve kapalı alanlarda gerçekleştirilecek etkinlikler için muhtelif gıda ve servis malzemeleri alımı işi” adı altında bir ihale düzenledi. İhaleyi Ensar Vakfı yöneticisi olan İsmail Şirin’in sahibi olduğu Şirin Kardeşler isimli şirket kazandı.

Sonuç ilanı 23 Kasım’da açıklanan ihale ile 5 firma ilgilenirken, 2 firma teklifte bulunurken tek geçerli teklifin İsmail Şirin’in şirketinin verdiği teklif olması da dikkat çeken bir diğer ayrıntı oldu.

BÜTÜN İHALELERİ ONLAR KAPTI

Daha önce de Üsküdar Belediyesi’nden aldığı milyonlarca liralık ihalelerle birden çok kez gündeme gelen Şirin Kardeşlerin, bu ihale ile birlikte Üsküdar Belediyesi’nden 2015 yılından günümüze aldığı ihale sayısı 33’ü bulurken, bu ihalelerin toplam bedeli ise 120 milyon 484 bin 358 TL oldu.

İsmail Şirin’in kardeşlerine ait olan Akis Yiyecek isimli şirket de 2015 yılından 2022 yılına dek Üsküdar Belediyesi ve iştiraklerine bağlı şirketlerden toplam bedeli 53 milyon 991 bin TL’yi bulan 45 ayrı ihale almıştı.

Ensarcı şirkete milyonlarca liralık ihaleler veren Üsküdar Belediyesi’nin mevcut başkanı Hilmi Türkmen, geçmiş yıllarda Ensar Vakfı’nın mütevelli heyeti görevindeydi. Üsküdar Belediyesi’ne ait çok sayıda taşınmazı, yurt olarak kullanılmak üzerine Ensar Vakfı’na bedelsiz olarak tahsis etmişti.